Til toppen

Klart Vann AS blir eneleverandør av Clage gjennomstrømsvarmere i Norge!

Drivflaadt AS har vært eneleverandør av Clage gjennomstrømsvarmere her i Norge i 30 år og overlater nå stafettpinnen videre til oss i Klart Vann. Klart vann AS overtok driften den 14.mars, 2022. Vi er spente for tiden som kommer og er overbevist over at gjennomstrømsvarmere er fremtiden innen vannoppvarming! VI er takknemlig for å kunne representere Clage sine fantastiske produkter og er klar for utfordringen! Sjekk ut sortimenter her

Gjennomstrømsvarmere. Hva er dette?

Tradisjonelle varmtvannsberedere varmer normalt sett opp 200 liter med vann til 60-80°C grader til enhver tid. Dette betyr at varmtvannsberederen krever mye strøm og varmer opp vannet i 24 timer i døgnet. I tillegg er det ikke ethvert tappepunkt som har behov for vanntemperaturer på 60 °C - 80 °C. Et eksempel på dette er dusj, som vanligvis er innstilt på 35-43°C.

Gjennomstrømsvarmere erstatter den tradisjonelle sentrale varmtvannsberederen og gjør vannoppvarmingen desentralisert. Dette betyr at hvert vaskested vil ha sin egen gjennomstrømsvarmer, som gir umiddelbar tilgang til varmt vann i ønsket temperatur uten ventetid.

I tillegg til dette er gjennomstrømsvarmere plass- og strømbesparende og regnes derfor som svært miljøvennlig. Samtidig vil den korte vannveien og fraværet av stillestående varmtvann i rørene, virke forebyggende mot bakterier som legionellaMed andre ord vil en løsning med gjennomstrømsvarmere gjøre den tradisjonelle varmtvannsberederen overflødig!

Måten en gjennomstrømsvarmer fungerer på er at den varmer opp kaldt vann med en rekke varmetråder som vannet må passere før det sendes videre til tappepunktet. Dette gir umiddelbar tilgjengelighet til varmt vann som kun bruker strøm i de minuttene du trenger det!

Clage leverer gjennomstrømsvarmere i tre ulike serier med en rekke modeller som har hver sitt bruksområde:

Hvis der er behov for det, er det verdt å nevne seg at Clage også leverer 5-10 liters miniberedere i S-minibereder serien, som klarer å levere vanntemperaturer på opptil 85 grader.