Til toppen

CLAGE VANNVARMERE

Ute etter en løsning for vannoppvarming helt uten tank?

Clage gjennomstrømsvarmere erstatter den tradisjonelle sentrale varmtvannsberederen og gjør vannoppvarmingen desentralisert. Vannet som tappes varmes opp rett med tappepunktet til ønsket temperatur helt uten ventetid, og på en svært energieffektiv måte. Dette medfører at man alltid har tilgang til varmt vann helt uten tank! Vi tilbyr modeller i ulike størrelser som kan betjene alt fra en enkel servant og helt opp til dusj.

Privatkunde? Sjekk ut sortimentet på clage.no!


Vanlige spørsmål og svar om gjennomstrømsvarmere

 

Gjennomstrømningsvarmere er et mer energieffektivt og hygienisk alternativ til den tradisjonelle sentrale varmtvannsberederen og gjør vannoppvarmingen desentralisert. Dette betyr i praksis at hvert tappepunkt får en egen gjennomstrømningsvarmer, som vil gi umiddelbar tilgang til varmt vann i ønsket temperatur uten ventetid (opptil 60°C etter behov). Gjennomstrømningsvarmeren har herunder ikke et standby forbruk, trenger bare kaldtvannstilkobling, og bruker kun strøm i det man bruker tappepunktet. Dette gjør gjennomstrømningsvarmere svært plass-, vann- og strømbesparende og til et mer miljøvennlig alternativ. De største modellene klarer å dekke flere tappepunkt, noe som betyr at man eksempelvis kan betjene en dusj, håndvask og kjøkkenvask med samme enhet. Samtidig vil bruken av kun kaldtvannsrør være forebyggende mot bakterier som legionella. I tillegg har Clage gjennomstrømningsvarmere norsk SINTEF godkjenning. Måten en gjennomstrømningsvarmer fungerer på er at den varmer opp kaldt vann med en rekke varmetråder som vannet må passere før det sendes videre til tappepunktet. Det er verdt å nevne seg at våre elektronisk styrte gjennomstrømningsvarmere har trinnløs strømstyring, noe som medfører at enhetene kun bruker den mengden strøm som faktisk er nødvendig for å øke temperaturen fra eksempelvis 4 °C – 40 °C.
Hvilken gjennomstrømsvarmer som passer best for valgt bruksområde avhenger av hvilket varmtvannsbehov tappestedet har. Generelt skiller vi mellom håndvask, kjøkkenvask og dusj. Her gjelder det: Høyere effekt gir bedre og mer konstante resultater. Generelt anbefaler vi E-comfort serien til dusj og bad, E-compact serien til kjøkkenet og E-mini serien til håndvask.