Til toppen

UV-SYSTEM


Vi leverer et bredt spekter av UV-system, alt fra små enkle system til eneboliger til store, robuste UV-system til industri/prosess og vannverk. 

UV-system benyttes for å kunne sikre en bakteriologisk barriere og anbefales hvis man har en bakteriologisk usikker vannkilde for å kunne sikre trygt og sikkert drikkevann. Alle UV-system har kapasiteter oppgitt med en UV-dose på 40 mJ/cm² UV-dose, som er minste kravet fra folkehelsa. 

Sorter etter: Anbefalte

UVMAX SYSTEM

Svært populære UV-systemer for bakteriologisk sikkert drikkevann. PLUS modellene inkluderer UV-sensor for å kvalitetssikre UV-intensiteten.
7004000

BEWADES N SYSTEM

Bewades N UV-system for installasjoner der man skal desinfisere drikkevann. Systemene er type-godkjent av FHI.
7004050

BEWADES TILBEHØR

Her finner du tilbehørsprodukter til Bewades UV-systemene. Finner du ikke det du leter etter må du gjerne ta kontakt.
7004060

UVMAX TILBEHØR

Her finner du UVMAX tilbehørsprodukter til UVMAX systemene. Alle deler er originale fra Viqua. Finner du ikke det du leter etter må du gjerne ta kontakt.
7004020

UVMAX PRO TILBEHØR

Her finner du tilbehørsprodukter til UVMAX PRO systemene. Alle deler er originale fra Viqua. Finner du ikke det du leter etter må du gjerne ta kontakt.
7004040

STERILIGHT TILBEHØR

Her finner du tilbehørsprodukter til STERILIGHT systemene. Alle deler er originale fra Viqua. Finner du ikke det du leter etter må du gjerne ta kontakt.
7004030

Vanlige spørsmål og svar om UV-filtrering
 

Ja. Mikrober kan skjules av suspenderte stoffer så det er nødvendig å filtrere vannet for å fjerne disse partiklene. Forfilter med filtreringsgrad på 5 mikron anbefales som et minimum. I tillegg må man vurdere behovet for ytterliggere forbehandling, dette avdekkes gjennom en fysisk/kjemisk analyse.

Nei, UV-systemet skal være på selv om du bruker vannet eller ikke. Dersom UV-systemet ikke skal være i bruk i to dager eller mer (man reiser på ferie f.eks.) så kan en ta ut stikkontakten.  Dette fordi det blir varmt inni UV-kammeret og urenheter kan brenne seg fast på kvartsglasset. I visse installasjoner vil det være aktuelt med en temperaturbryter som regulerer temperaturen i UV-kammeret.