Til toppen

Medisinsk dusjfilter

inkl. mva.

Last ned datablad

Medisinsk filter gir beskyttelse i «medium-risiko» områder (ikke sterile områder) hvor det er risiko for vannbårne bakterier. Filtrene gir pålitelig, enkel og sikker beskyttelse.

1001862

Medisinsk dusjfilter

Ikke på lager

1001863

Medisinsk filterpatron for bytte

Tilgjengelig

Vannfilter for infeksjonskontroll

Vannbårne helseskadelige mikroorganismer (f.eks Pseudomonas Aerigunosa og Legionella) kan formere seg i biofilm som finnes på innsiden av rørsystemet. Dette kan skje selv når vannet inneholder desinfeksjonsmidler. Mikroorganismene vokser også i såkalte dead-legs i bygningens vannsystem, og kan deretter bli overført til mennesker når vannet tappes. Dette utgjør en infeksjonsfare for eldre, barn, nyfødte og personer med nedsatt immunforsvar.

Medisinsk-serien består av filter som monteres i dusjen og på kranen og sørger for at en kan dusje og tappe vann uten å bli utsatt for skadelige mikroorganismer. Filtrene benytter seg av teknologi der vannet mikrofiltreres gjennom en membran av ypperste kvalitet.

Behovet for hygienisk betryggende vann er spesielt gjeldende på sykehus og institusjoner for syke personer. Men både skoler, tannlegekontor, hoteller, båter osv. kan få problemer med den daglige driften dersom det skulle oppdages Legionella i drikkevannet. Man kan unngå å stenge ned dusjanlegg dersom det monteres slike dusjfilter.

Medisinske filter

  • Beskytter mot vannbårne bakterier som Legionella og Pseudomonas
  • Bruksområder som kjøkken, garderober, pasientrom mm.
  • Tilbakeslagsventil for å forhindre forurensning under utskifting
  • Enkel utskifting


STERIL utgave (på forespørsel)
Filtrene finnes også i sterile innpakninger for høy-risiko områder. Det kan være kritiske avdelinger, intensivavdeling og operasjonssaler (Sterile områder). Produktene er ikke standardlagervare – fås på forespørsel.

Teknisk informasjon 

  • Godkjenning: CE medisinsk klasse 1 godkjent (CE medisinsk klasse 1s for de sterile)
  • Driftstid: 70 dager for usterile filtre og 35 dager for sterile filtre
  • Biologisk retensjon: Bakterier: Log 7 reduksjon (fjerner 99,99999%). Sopp: Log 4 reduksjon (fjerner 99,99%)
  • Klorbelastning: 1200 ppm for totalt 10 timer av brukstiden
  • Lagring og håndtering: Lagres tørt. Må ikke utsettes for frost når produktet er tatt i bruk. Håndteres forsiktig. Må ikke utsettes for støt.