Til toppen

Energibesparing med Clage gjennomstrømsvarmere

For å kunne synliggjøre bedre akkurat hvor energibesparende Clage gjennomstrømsvarmere kan være, har vi tatt utganspunktet i noen konkrete eksempler i fra Tyskland. I denne artikkelen legger vi fokus på byen Nordstedt i Schleswig Holstein, og kontorbygget «die Welle» i Frankfurt.


 

Skolene i Nordstedt
Vi begynner med byen Nordstedt i Schleswig-Holstein, som i 2011 satt i gang et omfattende prosjekt i byens skoler. Formålet med med prosjektet var å bytte ut varmtvannsberederne i skolene med Clage gjennomstrømsvarmere. Prosjektet startet januar i 2011 og varte fram til desember i 2013. Etter at installasjonen var fullført, viste det seg at skolene klarte å redusere energiforbruket sitt fra 80.000 kWt helt ned til 32.000 kWt. Dette utgjorde en årlig energibesparing på 48.000 kWt! Den relativ lille investeringen på 45 000 € reduserte byens energiforbruk med hele 60% og sparte 9000 € årlig. I tillegg ble miljøet spart for 30,4 tonn CO2-utslipp per år. Byen ble i den forbindelsen utdelt en premie på 10 000 € fra «die Gesellschaft für Energie und Klimaschutz Schleswig-Holstein GmbH (forbundet for energi og klima i Schleswig-Holstein) gjennom en konkurranse blant kommunene med fokus på klima og miljø.
 

 

 

 

 

"die Welle"
Kontorbygget «die Welle» som fikk navnet fra det bølgete designet sitt, gjorde noen lignende trekk. Fram til 2016 fikk bygget dekket varmtvannsbehovet sitt av 450 miniberedere med en kapasitet på 5 liter per bereder. Det ingen visste, var at hver enkel bereder hadde et energitap på 100 kWt i stand by tid per år, noe som kunne blitt unngått med mer miljøvennlige alternativer. Som del av et moderniseringsprosjekt gjennom LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) sitt rammeverk for bygget, ble alle miniberedere i bygget byttet ut med MBX Lumino gjennomstrømsvarmeren fra Clage. Fordelene ble fort synlig. I motsetning til miniberederne, hadde gjennomstrømsvarmerne ingen stand by energitap og jobbet langt mer energieffektivt. Ved å installere MBX Lumino fra Clage klarte kontorbygget å redusere strømforbruket sitt med 45 000 kWt per år, samtidig som bygget endte opp med å produsere 24 tonn mindre CO2 årlig!
 


Relaterte produkter

Clage E-mini MBX 7 Lumino

Premium modellen MBX7 Lumino kommer i en hygienisk kombinasjonspakke med gjennomstrømsvarmer og berøringsfri blandebatteri for håndvask. Gjennomstrømsvarmeren bruker 6,5 kW/400V og gir 3,7 liter med varmt vann per minutt.
8031184

Clage E-mini MCX Blue

MCX Blue er en kombinasjonspakke med gjennomstrømsvarmeren MCX3 og det innovative ettgreps blandebatteriet EWT. Modellen bruker 3,5 kW/230V og gir 2 liter varmt vann per minutt.
8031182

Clage E-mini M3/SNM

Denne gjennomstrømsvarmeren leveres som et komplett sett sammen med det trykkløse blandebatteriet SNM. Blandebatteriet er et togreps blandebatteri for montering under vasken. Enheten leverer 2 liter vann per min. og har effektiv vannoppvarming med sine 3,5 kW/230V.
8031176