Til toppen

Energibesparing med Clage gjennomstrømningsvarmere

For å kunne synliggjøre akkurat hvor energibesparende Clage gjennomstrømningsvarmere er, har vi tatt utganspunkt i noen konkrete eksempler i fra Tyskland. I denne artikkelen legger vi fokus på byen Norderstedt i Schleswig Holstein, og kontorbygget «die Welle» i Frankfurt.


 

Skolene i Norderstedt
Vi begynner med byen Norderstedt i Schleswig-Holstein, som i 2011 satt i gang et omfattende prosjekt i byens skoler. Formålet med med prosjektet var å bytte ut varmtvannsberederne i skolene med Clage gjennomstrømningsvarmere. Prosjektet startet januar i 2011 og ble avsluttet desember i 2013. Etter at installasjonen var fullført, viste det seg at skolene klarte å redusere energiforbruket sitt fra 80.000 kW helt ned til 32.000 kW. Dette utgjorde en årlig energibesparing på 48.000 kW! Den relativ lille investeringen på 45 000 € reduserte byens energiforbruk med hele 60% og sparte 9000 € årlig. I tillegg ble miljøet spart for 30,4 tonn CO2-utslipp per år. Byen ble i den forbindelsen utdelt en premie på 10 000 € fra forbundet for energi og klima i Schleswig-Holstein (die Gesellschaft für Energie und Klimaschutz Schleswig-Holstein GmbH) gjennom en konkurranse blant kommunene med fokus på klima og miljø.
 

 

 

 

 

"die Welle"
Kontorbygget «die Welle» som fikk navnet fra det bølgete designet sitt, gjorde noen lignende trekk. Fram til 2016 fikk bygget dekket varmtvannsbehovet sitt av 450 miniberedere med en kapasitet på 5 liter per bereder. Det ingen visste, var at hver enkel bereder hadde et energitap på 100 kW i stand by tid per år, noe som kunne blitt unngått med mer miljøvennlige alternativer. Som del av et moderniseringsprosjekt gjennom LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) sitt rammeverk for bygget, ble alle miniberedere i bygget byttet ut med MBX Lumino gjennomstrømningsvarmere fra Clage. Fordelene ble fort synlig. I motsetning til miniberederne, hadde gjennomstrømningsvarmerne ingen energitap i stand by, og jobbet langt mer energieffektivt. Ved å installere MBX Lumino klarte kontorbygget å redusere strømforbruket sitt med 45 000 kW årlig, samtidig som bygget endte opp med å produsere 24 tonn mindre CO2 per år!
 


Relaterte produkter

Clage E-mini MBX7 Lumino

Premium systemet MBX7 Lumino kommer i en hygienisk kombinasjonspakke med gjennomstrømsvarmer og berøringsfri servantbatteri. Systemet har meget høy komfort og sparer både vann og energi!
8031184

Clage E-mini MCX Blue

MCX Blue er en kombinasjonspakke med gjennomstrømsvarmeren MCX3 og det innovative ettgreps blandebatteriet EWT. Modellen bruker 3,5 kW/230V og gir 2 liter varmt vann per minutt.
8031182

Clage E-mini M3/SNM

Denne gjennomstrømsvarmeren leveres som et komplett sett sammen med det trykkløse blandebatteriet SNM. Blandebatteriet er et togreps blandebatteri for montering under vasken. Enheten leverer 2 liter vann per min. og har effektiv vannoppvarming med sine 3,5 kW/230V.
8031176