Til toppen

CLAGE VANNVARMERE

Ute etter en løsning for vannoppvarming helt uten tank?

Clage gjennomstrømningsvarmere erstatter den tradisjonelle sentrale varmtvannsberederen og gjør vannoppvarmingen desentralisert. Vannet som tappes varmes opp rett med tappepunktet til ønsket temperatur helt uten ventetid, og på en svært energieffektiv måte. Dette medfører at man alltid har tilgang til varmt vann helt uten tank! Vi tilbyr modeller i ulike størrelser som kan betjene alt fra en enkel servant og helt opp til dusj.

Privatkunde? Sjekk ut sortimentet på clage.no!


Vanlige spørsmål og svar om gjennomstrømsvarmere

 

Tradisjonelle varmtvannsberedere varmer normalt sett opp 200 liter med vann til 60-80°C grader til enhver tid. Dette betyr at varmtvannsberederen bruker strøm i 24 timer i døgnet. Det er ofte lang vei fra berederen til tappepunktet, som gjør at vannet bruker tid for det har varmet seg opp til ønsket temperatur. I tillegg har en bereder en begrensing på hvor mye varmt vann som er tilgjengelig. Er vannet brukt opp, vil det ta noen timer før vannet er varmet opp igjen. Gjennomstrømsvarmere erstatter den tradisjonelle sentrale varmtvannsberederen og gjør vannoppvarmingen desentralisert. Hvert tappested har en gjennomstrømsvarmer som kun trenger tilgang til kaldt vann, og gir brukeren en umiddelbar og ubegrenset mengde med varmt vann i ønsket temperatur. I tillegg til dette er gjennomstrømsvarmere plass- og strømbesparende og et mer miljøvennlig alternativ, samtidig som den korte vannveien er forebyggende mot bakterier som for eksempel legionella. Med andre ord vil en løsning med gjennomstrømsvarmere redusere kostnader, spare plass og bevare miljøet. Dette vil gjøre den tradisjonelle varmtvannsberederen overflødig! I tillegg har Clage gjennomstrømsvarmere norsk SINTEF godkjenning.
Hvilken gjennomstrømsvarmer som passer best for valgt bruksområde avhenger av hvilket varmtvannsbehov tappestedet har. Generelt skiller vi mellom håndvask, kjøkkenvask og dusj. Her gjelder det: Høyere effekt gir bedre og mer konstante resultater. Generelt anbefaler vi E-comfort serien til dusj og bad, E-compact serien til kjøkkenet og E-mini serien til håndvask.